L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dissabte, 31 de desembre del 2011

HORA NOVA-DIVENDRES 30 DESEMBRE 2011

Barcelona vol retornar col·leccions que ja hi ha a Sant Ferran al castell de Montjuïc

30/12/2011 - 10:32h 
El projecte de creació del Museu Militar al castell de Sant Ferran s’ha trobat amb un inconvenient inesperat. Un acord entre CiU i PP a l’Ajuntament de Barcelona per a l’aprovació dels pressupostos de l’any 2012 inclou destinar una partida econòmica per retornar al castell de Montjuïc peces de l’antic museu militar que el ministeri de Defensa va desmantellar fa un parell d’anys, bona part de les quals van ser traslladades a uns magatzems del campament de Sant Climent Sescebes i a la mateixa fortalesa de Figueres.
Els responsables de l’àrea de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Ajuntament de Barcelona estan estudiant quines d’aquestes peces s’exhibiran a l’exposició permanent sobre la relació històrica entre el castell de Montjuïc i la ciutat que s’obrirà en el futur en algunes de les sales rehabilitades de la fortalesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada