L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dijous, 5 de juliol del 2012

SETMANARI EMPORDÀ 3 JULIOL 2012


Figueres

Adjudicada la recuperació de l´antic hospital del Castell

L'Ajuntament "comprèn" l'ajfornament del Museu Militar però demana que la fortalesa "no caigui en l'oblit"



EMPORDA.INFO L´Ajuntament de Figueres ha adjudicat les obres de recuperació de l´antic hospital del castell de Sant Ferran a l´empresa Arcadi Pla SA per un pressupost de 154.999,51 euros (amb IVA). Una despesa que es paga al 100% a través d´una subvenció del ministeri de Cultura.
Els treballs consisteixen en la neteja i consolidació de la part de l´edificació que es troba en bon estat per a una posterior restauració. Tot això amb l´objectiu d´incorporar aquesta part als usos culturals de la fortalesa. Per fer-ho possible també s´enderrocaran les parts més malmeses de l´edifici i es retirarà la runa i la vegetació existent. En les properes setmanes es farà pública la data d´inici de les obres que duraran uns tres mesos, aproximadament.
Museu Militar
En relació a la informació publicada per l'EMPORDÀ sobre l´ajornament -per part del govern estatal per motius pressupostaris- de la rehablitació de l´edifici del Governador que ha d´acollir el Museu Militar, l´Ajuntament "comprèn aquesta decisió davant el context de crisi actual. No obstant això, demana que el castell no caigui en l´oblid de la resta d´administracions perquè s´ha d´aconseguir que la fortalesa es converteixi en un equipament ciutadà de primer ordre".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada