L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimarts, 18 de febrer del 2014

CONFERÈNCIA DE JOAN CAPDEVILA SUBIRANA, 8 de Març 2014



La Asociació Amics del Castell de Sant Ferran inicia el cuarto ciclo de conferencias con el título “De la Paz de los Pirineos a la supresión de las fronteras” y el encargado de su inauguración ha sido  el Sr Joan Capdevila Subirana, Licenciado en Ciéncias fisicas y geografia, y doctor en Geografia..

El Sr. Capdevila pertenece al Cuerpo de Ingenieros Geógrafos del Estado y durante veinte años ha dirigido el Servicio Regional del Instituto Geográfico Nacional.

Actualmente trabaja en la Delegación del Gobierno en Catalunya y entre sus està la que corresponde al Delegado Permanente de Amojonamiento de la frontera en Girona.

Pertenece al Grup d'Estudis de Història de la Cartografia (GEHC) de la Universitat de Barcelona i su actividad se centra en los modos de producción y representación de lss demarcaciones territoriales, la cartografia urbana y la evolución de la aplicación de la tecnología digital en la preservación, producción i publicación de cartografia.
Publicacions destacades:CAPDEVILA, Joan (2013):  Fronteras y fortalezas antes y después del Tratado de los Pirineos (1659).
 Dins de Francisco Segovia y Manuel Nóvoa (eds.) El arte abaluartado en Cataluña. Estrategia de defensa en el siglo XVIII. Madrid: Ministerio de Defensa, 29-41CAPDEVILA, Joan (2013):  Del arte a la geometría. Cartografía militar de los siglos XVII y XVIII en Cataluña.
 Dins de Francisco Segovia y Manuel Nóvoa (eds.) El arte abaluartado en Cataluña. Estrategia de defensa en el siglo XVIII. Madrid: Ministerio de Defensa, 455-469CAPDEVILA, Joan; URTEAGA, José Luis (2011):
 La demarcació de les salines de Cardona (1853-1867), en Carme Montaner, Francesc Nadal, José Luis Urteaga (eds.): Cartografia i agrimensura a Catalunya i Balears al segle XIX. Barcelona: Institut Cartogràfic de Catalunya, pp. 191-208.
CAPDEVILA, Joan (2010): La geodèsia a Barcelona: protagonistes i treballs, en Carme Montaner i Francesc Nadal (eds.): Aproximacions a la història de la cartografia de Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya, pp. 163-177.
CAPDEVILA , Joan (2009): Historia del deslinde de la frontera hispano-francesa. Del tratado de los Pirineos (1659) a los tratados de Bayona (1856-1868). Madrid: Instituto Geográfico Nacional – Centro Nacional de Información Geográfica.

Le agradecemos que una persona como él nos obsequie, en este castillo de Sant Ferran que dentro de la historia es producto de esa Paz de los Pirineos, con la primera conferencia de este ciclo que, como los demás se compondrá de diez o doce conferencias, espaciadas en varios meses
 Figueres 8 de marzo de 2014

Dissabte va tenir lloc a la seu social dels Amics del Castell de Sant Ferran la inauguració del cicle  " DE LA PAU DELS PIRINEUS A LA SUPRESSIÓ DE LES FRONTERES" amb la conferència  "TOT DIBUIXANT LA RATLLA, DELIMITACIÓ DE LA LÍNIA DE FRONTERA AMB FRANÇA" a càrrec  del delegat espanyol de la Comissió d'Afitament" Joan Capdevila Subirana.




Sr.Capdevila, rep  de mans del  Sr. Herrera i Sr- Masdevall una medalla de l'Associació

Sr. Joan Prat i Sr. Capdevila signant el llibre de l'Associació
sortim a "Empordà en moviment"






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada