L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimarts, 25 de març del 2014

CONFERÈNCIA "UNA VISIÓ PERSONAL DE LONDRES" a càrrec de RAFAEL JAÉN TAPIOLA


Amb gran assitència de amics, socis i públic en general va tenir lloc a la Seu Social la xerrada sobre Londres:








 Amb aquestes paraules va ser presentat el conferenciant, pel seu amic i company de feina Ricardo Duarte
Sr. Jaén i Sr. Duarte

El nostre amic i soci de l’Associació, Rafael Jaén Tapiola, és una persona prou coneguda en l’àmbit d’aquesta frontera. La seva vinculació al SOIVRE l’ha fet partícep directe de les sofertes aventures d’aquests La Jonquera, Portbou i Vilamalla. Al suprimir-se les fronteres interiors de la UE va ser nomenat Director Provincial de Comerç de Girona amb la tasca d’adaptar les competències que quedàven de Comerç a les noves circumstàncies. Però el que el porta aquí és la seva vocació internacional. Va participar en missions de protecció comercial a Sudàfrica i a Ginebra i essent els del SOIVRE experts en comerç internacional de productes frescos, va representar a Espanya en reunions internacionals de coordinació a Londres i va ser ponent a Bratislava en cursos de formació per a inspectors dels nous païssos incorporats a la UE. Aquesta vocació el va fer promotor i artífex de Covenis de Col·laboració amb Serveis homòlegs del SOIVRE tant a França com a la República Txeca a l’entrar aquesta a la UE.
Però per a tots els que el coneixem era arxiconeguda la seva afició a la cultura anglesa de tal manera que va deixar passar totes les oportunitats que va tenir per a ser destinat a Ambaixades a l’exterior per a reservar-se per a l’ocasió que li permetés ser destinat a la de Londres, on hi ha passat els seus quatre darrers anys. El punt culminant del seu pas per Londres va ser ésser anomenat, com a delegat d’Espanya a la Organització Internacional del Cacao, President del seu Consell, màxim órgan de tal organització. Com a tal va participar en els preparatius de la 1ª  Conferència Mundial del Cacao, tasca que el va permetre ser rebut en audiència privada pel Primer Ministre de la Rep, de Costa d’Ivori, primer productor mundial de cacao, i a participar en la principal fira internacional de la xocolata, Eurochocolat, a Peruggia, Itàlia, com a moderador d’un simposium internacional.
Ha viscut el seu pas per Londres amb tal intensitat que sabem que veu Londres més enllà de la superfície i més enllà del que veu el turista.
Ens presentarà un retrat de Londres i el seu marc de la cultura anglesa des de la seva experiència personal. Totes les anècdotes que ens explicarà no tenen un interés purament personal sinó que són una  excusa per a mostrar-nos aspectes de la ciutat i el seu marc que segur ens sorpreneran. Ens ha promés donar un to lleuger a la conferència que segur ens entretindrà apart de informar-nos





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada