L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimecres, 19 de març del 2014

XERRADA AMB EL DOCTO NARCÍS BARDALET


Ahir a la seu social dels Amics del Castell de Sant Ferran de Figueres va tenir lloc la conferència INVESTIGACIÓ FORENSE DE LA MORT a càrrec del doctor-forense Narcís Bardalet.



 Una vegada més davant el nombrosos seguidors del conferenciant la sala es va quedar petita. El doctor va fet un repàs de com se investiga un cadàver i les grans dificultats que se presetan a l'hora de determinar el com, el perquè el quan, etc de la mort, dades fonamentals per l'esclariment dels fets





El Dr. Bardalet se plantea la duda de si efectivamente la muerte se produce cuando deja de latir el corazón, pero la técnica de los trasplantes da a entender que no todos los miembros del cuerpo mueren en un mismo momento ni al unísono pues si asi fuera no se podrian realizar los trasplantes de los organos que aún siguien viviendo durante un tiempo determinado, cada vez con más éxito.




Tambien planteó el problema  de que a veces las circunstancias observadas nos pueden conducir a planteamientos distintos y equivocados, asi cuando estamos ante un suicidio siempre podemos dudar si ha sido por propia voluntad o ha sido otra persona la que lo ha efectuado y por eso hay que actuar con la máxima precaución cuando nos encontramos ante un cadáver.

Igualmente habló sobre los síntomas que se aprecian en los cadáveres, como son la temperatura, la rigidez, la aparición de otros seres alrededor del cadáver  síntomas que estan perfectamente estudiados.




Destaco la importancia de no dejar huellas falsas en el escenario del crimén y la importancia de realizar una impecable inspección ante cada caso.

A.H.
Dr.Bardalet signant el Llibre de l'Associació

Si voleu veure la conferència, punxeu aquÍ. http://www.ventdelnord.tv/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada