L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimecres, 3 de setembre del 2014

DIVENDRES 19 D'OCTUBRE - CONFERÈNCIA I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE RAYMOND SALA

Raymond SALA és professor a la Universitat de Perpinyà i té un doctorat, membre de la ICRESS (Institut Català de Recerca en Ciències Socials). Estudiant de Chaunu, la seva recerca s'ha especialitzat en la història de les mentalitats en l'era moderna. Va publicar per Edicions Trabucaire Déu, el rei, els homes. Perpinyà i el Rosselló (1580-1830), L'Affaire Xaupi: Libertines i devots a Saint-Laurent-de-Cerdans (1730-1745) (versió en català disponioble) Migracions d'ahir i avui al Rosselló ( alain Tarrius) i Trabucaires i Fronteres (versió disponioble català)



http://www.trabucaire.com/index.php?page=shop.browse&writer_id=125&option=com_virtuemart&Itemid=5


Segons el professor:  Al dia d'avui, generació rere generació, l'afer dels Trabucaires no ha deixat de marcar les ments a les terres catalanes del Nord. Ha estat motiu de molts escrits, encara ara amb el llibre que dóna testimoni de la permanència d'uns fets que van passar l'any 1844-1845, sota la Monarquia de Juliol, entre dues guerres carlines.
originaris del Principat, a la vegada bandits i partidaris de la causa carlina, els Trabucaires participen de la història del bandolerisme català. La geografia i els esdeveniments polítics de 1830-1840 fan que els Trabucaires als quals ens referim pertanyen al fet fronterer català entre perpinyà i barcelona ça i lla de la frontera extrema al voltant de Sant Llorenç de Cerdans: un pas necessari entre dos pols alhora propers i llunyans, vinculats fins ara per un origen comú i separats per les vicissituds de la història.



Sr. Raymond Sala, Sr. Lluís Carbó, alcalde de Massant de Cabrenys, presentador de l'acte i Sr. herrera, President de l'Associació.


Sr.carbó, Sr. Sala Sr. Herrera i Sr. Bernal


Vista del públic que va emplenar la sala

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada