L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

diumenge, 15 de febrer del 2015

CONFERÈNCIA A CÀRREC DE JOSEP MARIA FRIGOLA

Divendres 13 de febrer 2o15, vam tenir el goig de compartir una xerrada-conferència de JOSEP MARIA FRIGOLA, sobre el llibre que ha escrit "MEDICINA RURAL DE GUERRA I POSTGUERRA".



Un llibre que vol donar testimoni de la vida del seu pare el doctor JOSEP FRIGOLA TABERNER ( 1915-2009), a través de les anècdotes i records de tots aquells que tenen memòria d'ell i de diversos documents de l'època que són testimoni de la seva vida.



JOSE MARIA FRIGOLA SERRA "JOM FRISER " Borrassà 1949, és físic teòric, catedràtic de Física i Química, programador-dissenyador d'algorismes informàtics amb pseudocodi i pagès.
Ha dedicat gran part de la seva carrera professional a la recerca, a l'experimentació assistida i controlada per ordinador i a l'ensenyament en els àmbits universitari, secundari i en seminaris d'especialització.
Ha publicat diversos llibres de física i articles en revistes especialitzades. Va gaudir d'una llicència d'estudis retribuïda per un treball sobre la simulació i experimentació assistida per ordinador a l'ensenyament de la química, que posteriorment va ser premiat.
A finals de la dècada dels 60, després dels fets de Maig del 68 a París, va escriure dos llibres de poesia, influenciat pel corrent contracultural de la Beat Generation.
Després de llicenciar-se en Física, va ampliar els seus estudis fent recerca sobre estrelles i galàxies en diferents cursos d'astrofísica i de ciències exactes, que va deixar després d'haver trobat l'estrella de la seva vida: La Maite.
A partir de 1987, per afició i per conviccions d'arrelament a la terra, va compaginar les tasques de docència, de recerca i de programador d'algoritmes amb l'ofici de pagès, seguint al peu de la lletra el lema dels seus avantpassats: La terra és del que se la treballa. Es pot considerar com l'últim pagès de la nissaga de Can Frigola de Borrassà.
Durant els últims anys, en què va cuidar diàriament el seu pare, el Dr. J.Frigola Taberner, va redescobrir els valors que els seus pares li varen ensenyar de petit i que són la base de l'ésser humà: la senzillesa, la humilkitat i l'estimació. 
(Extret del llibreMedicina rural de guerra i postguerra)

Sr.Herrera, President de l'Associació, Sr. Frigola

Va ser presentat per la catedràtica de matematies de l'institut Ramon Muntaner, Sra. CARME VILALLONGA, companya en el mateix institut





Amics i sòcis que han vingut a escoltar la xerrada

Sr. Vilallonga Sr.Frigola

Com sempre donem les gràcies al conferenciant i a la presentadora, per la col·laboració amb la nostra Associació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada