L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimarts, 13 d’octubre del 2015

EXPOSICIÓ I TAULA RODONA

Si voleu veure aquí teniu tot l'acte :









Ahir dijous amb la sala plena de públic va tenir lloc a la seu social dels Amics del Castell de Sant Ferran la inauguració de l'exposició sobre el rodatge de la pel·lícula LISÍSTRADA a l'any 2002 i una taula rodona en la qual van intervenir el director de la pel·lícula FRANCESC BELLMUNT, el productor ANTONI LLORENS i l'actor  TONI ALBÀ, moderats pel periodista, expert en cinema, PITU ANAYA.




La presentació de l'acte va amar a càrrec del professor del Institut Ramon Muntaner JOAN MANUEL SOLDEVILLA.


Sr. Soldevilla- Foto :Martí Dacosta


L'acompanyament de 6 membres dels Manaies Juncaria de Figueres encapçalats per Juli Perez va donar una nota de color a l'acte

Sr. Juli Pérez


Aquest es va fer en col·laboració amb el Casino Menestral Figuerenc i organitzat per col·leccionista figuerenc, de temes de cinema, LLUÍS BENEJAM.


L'exposició romandrà oberta fins el 30 d'octubre d'11 a 13 hores

-------------------------------------------------------------------------------------------

El curs 1994-1995 es van reprendre a l’Institut Ramón Muntaner les classes de teatre que ja tenien una llarga tradició. El projecte, conduït des del Departament de llengua i literatura espanyoles, pretenia apropar els alumnes a l’activitat dramàtica tot portant a escena textos emblemàtics de la història de la literatura.
L’activitat s’integrava dins el que llavors s’anomenava una EATP, una assignatura dels temps del BUP que permetia oferir als alumnes un seguit de propostes -astronomia, cinema, còmic, escriptura creativa ets- que anaven una mica més enllà dels continguts de la dinàmica acadèmica.

En aquest projecte teatral cada curs s’escollia una obra significativa i al llarg de prop de nou mesos es preparava la seva posada en escena no només a raó de les dues hores lectives que tenia l’assignatura sinó a través d’un elevat nombre d’hores d’assaigs complementaris que es feien al sortit de classe o el caps de setmana. Finalment, l’obra es representava a inicis de juny al Teatre Municipal el Jardí en un espectacle obert a tota la ciutadania.

Les obres preparades i representades amb èxit de públic i crítica van ser Lisístrata, d’Aristofànics (1995) La Tempestat, de William Shakespeare (1996), i altres.

Lisístrata va ser la primera de les obres representades i va suposar una magnífica experiència per a tots els alumnes participants, on hi havia una majoritària presencia de noies i una escassa presencia de nois, aspecte aquests que anava la mar de bé a l’hora de portar a escena un text amb tanta presencia femenina con era l’obra d’Aristofànics.
Amb una escenografia senzilla i una magnifica feina per part dels joves actors, l’obra va esdevenir un petit-gran esdeveniment ciutadà que, gràcies al seu èxit, va permetre consolidar una iniciativa artística i pedagògica que suposà una gran experiència per a tots els que hi van participar al llarg dels cinc cursos que va durar el projecte.
Abans, doncs de la filmació de la pel-lícula de Francesc Bellmunt Lisístrata ja havia caminat amb pas ferma per Figueres.

JM Soldevilla
Sr. Albà, Sr. Llorens, Sr.Bellmunt

Srs.J.M.Soldevilla, Pitu Anaya,  F.Bellmunt, A.Llorens,  T.Albà, Sr.Herrera,  Ayats, Benejam
Foto Martí Dacosta


ANTONI LLORENS
PRODUCTOR

Llicenciat en historia i estètica cinematogràfica per la Universitat de Valladolid i diplomat pel Centre d’Ensenyament de la Imatge de Barcelona, s’inicià en el cinema el 1958 quan la distribuidora Izaro Films obri sucursal a Barcelona.
 Després d’aquest periode d’aprenentage en 1980 crea la seva propia companya Lauren Films Tècnicas Audiovisulaes, amb seu a Barcelona. I instal·là oficines en varies ciutats espanyoles.

Es membre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, de l’Acadèmia del Film Europeu i del Club de Productors Europeus, sots president de la Federació Internacional d’Associacions de Distribuïdors de Films i ha estat president de Productors Audiovisuals de Catalunya.



FRANCESC BELLMUNT
DIRECTOR

Ha intervingut com a director i guionista en vint llargmetratges entre el quals destaquen els documentals La Nova Cançó,  l’Orgia,  Canet Rock etc.
 Ha produït  per a televisió amb la productora Fairplay Produccions S.A i des de l’any 1974 participa en activitats de política cinematogràfic relacionades amb el cinema català com ara la fundació de l’Institut del Cinema.
L’any 2010 col·labora en la fundació del Cercle de Cultura, associació de la qual n’és el president des de maig de 2014

Francesc Bellmunt i Antoni Llorens
Foto- Martí Dacosta

TONI ALBÀ
Actor

Es forma a l’escola El Timbal, a l’Institut del Teatre de Barcelona,  finalment, a l’École Internacionale de Théâtre Jacques Lecoq de Paris.
 Els darrers anys, Toni ha estat director i/o actor de més de 20 espectacles, de diverses companyes i de la seva propia.

TONI ALBA -Foto Martí Dacosta

A la televisió, ha treballat amb Emilio Aragón o Andreu Buenafuente. En els últims anys participa amb gran èxit als programes “Polònia” i Crackòvia” a TV3, on ha fet famoses les seves paròdies.

Cadascú d’aquest personatges van explicar les seves vivències en el rodatge de la pel·lícula LISÍSTRATA  al Castell, a Figueres i a l’Empordà.

ASPECTE DE LA SALA






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada