L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dilluns, 16 d’abril del 2018



                                                       PRESENTACIÓ LLIBRE 

" JOSÉ ROCA Y BROS: MAESTRO MAYOR DE FORTIFICACIONES DEL CASTILLO DE SAN          FERNANDO DE FIGUERES (1844-1865)"   


El passat Divendres 13 d'Abril, es va realitzar la presentació del llibre, a dalt indicat, de l'autor Alfons Martinez
Puig que va comptar amb la introducció del general Carlos Díaz  Capmany, president del Consorci del Castell, i l'ex-alcalde de Figueres, Joan Armangué. L'acte va ser presentat pel President de l'Associació, César Barrenechea, a la seu dels Amics del Castell de Sant Ferran de Figueres. 

El llibre forma part de la col·lecció dels Quaderns del Castell, amb vocació de donar a coneixer la seva historia i posar-lo en valor i ha estat finançat íntegrament pel Ministeri de Defensa.

L'autor i els introductors de l'acte han descobert l'estret lligam entre la construcció del Castell i el desenvolupament urbanístic i arquitectònic de Figueres, valorant -ne els efectes que ha tingut la denominada zona polemica de protecció de la fortalesa. Tot plegat ens transporta al titol de la tesi doctoral de l'autor de quan Figueres començà a ser ciutat sense ser-ho encara.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada