L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

divendres, 2 de desembre del 2011

PUNT DIARI

Destinen més d'un milió al castell de Sant Ferran

El president del Consorci del Castell de Sant Ferran, Carlos Díaz Campany, va signar ahir a Madrid el conveni segons el qual l'Estat destinarà 1.084.847 euros a la rehabilitació de l'edifici del governador, situat a la plaça d'armes de la fortalesa. En l'acte hi va assistir el regidor de Figueres José Luis Yécora, en representació del govern de la ciutat.
La signatura es va fer en presència del ministre de Foment sortint, José Blanco, i forma part de la convocatòria de l'1 per cent cultural que Foment destina en aquesta ocasió a 22 projectes diferents arreu de l'Estat espanyol. En el nostre país han estat beneficiats per aquesta convocatòria altres projectes, com ara el de Can Ganxó, on s'instal·larà el Museu del Suro de Palafrugell.
La confirmació de la subvenció és el tret de sortida per a la ubicació del Museu Militar. Aquesta confirmació en forma de compromís contractual no serveix, però, per revelar l'enfocament real del futur museu. L'objectiu de l'alcalde de Figueres, Santi Vila, és convertir-lo en un “centre cultural i compromès amb la idea de la pau”, però no passa per alt que l'edifici és propietat de l'Estat espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada