L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dijous, 14 de febrer del 2013

DIARI DE GIRONA


L´ORGULL I el VENTILADOR, AL CALAIX

14.02.2013 | 00:00
L´ORGULL I el VENTILADOR, AL CALAIX
L´ORGULL I el VENTILADOR, AL CALAIX
El penúltim episodi del procés de divorci entre l'Ajuntament de Figueres i el Ministeri de Defensa al voltant dels usos del castell de Sant Ferran s'ha viscut aquesta setmana. Ja és oficial que la fira agrícola i ramadera de les comarques gironines (Firagri) deixarà la fortificació i tornarà al recinte firal. Tot i que s'intenti adornar el canvi de seu es tracta d'un pas enrere i, un cop més, totes les parts en surten perjudicades.
El pitjor de tot plegat és que la ferida continua sagnant i no es percep que hi hagi possibilitat de reconduir la situació. Si més no a curt termini. Mentre els representants de Defensa no volen fer declaracions oficials i afirmen que, en aquest cas, aposten pel "silenci", des del consistori tampoc no es fa gaire res més que engegar el ventilador i intentar esquitxar al màxim els murs del castell amb les pressumptes culpabilitats dels militars. La diplomàcia continua brillant per la seva absència i cap de les dues parts està gestionant amb intel·ligència aquest desagradable assumpte.La proposta de l'Ajuntament de Figueres per canviar els estatuts del consorci que gestiona el castell i, entre d'altres conseqüències, que la presidència de l'ens sigui rotatòria és més que lògica. Si Defensa la rebutja es quedarà gairebé sense arguments i ja no podrà al·legar que les peticions que feia perquè el castell pogués la seu del Festival de Circ i Firagri eren fonamentades, i no simplement excuses. Parapetar-se rere la majoria que tenen a hores d'ara al consorci seria poc intel·ligent i perdrien la batalla i, possiblement, la guerra de l'opinió pública. I enmig de tot plegat una nova oportunitat històrica que estem perdent i que tenim, teníem, davant dels nassos. El Festival del Circ i Firagri havien funcionant perfectament al castell i ara, al recinte firal, tot i la potencialitat dels dos esdeveniments, veurem... L'èxit, en gran part, està en mans de la tramuntana i ja sabem que és capritxosa.
Aquest dijous hi ha prevista una reunió de la comissió permanent del consorci del castell de Sant Ferran on es tornaran a seure en una taula totes les parts implicades en aquest serial. Si uns s'empassen l'orgull i els altres deixen el ventilador a casa potser és poden començar a posar la bases per a una nova gestió del castell en la qual tothom s'hi senti còmode. Ara mateix sembla impossible però només estem parlant de posar-hi seny i coherència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada