L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

divendres, 7 de febrer del 2014

LA NOSTRA SEU PLENA DE "GOMA A GOM" EN LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE


Ahir, a la seu dels Amics del Castell de sant Ferran, va tenir lloc la presentació del primer llibre de la col·lecció Episodis del Castell de Sant ferran de Figueres, "Art Dorment", de l'historiador Alfons Martínez Puig.





L'acte, que va reunir un nombrós públic, va ser presidit pel president de l'Associació, Antonio Herrera, i presentat per Eduard Puig Vayreda.


Sr.Martinez, Sr. Puig i Sr. Herrera

En el llibre es tracta un tema importantíssim i únic en la història de l'art: el trasllat i evacuació del Tresor Nacional. per part de l'exèrcit republicà. Aquest, surt de Madrid passant per València per romandre a diferents punts de l'Alt Empordà: el Castell de Figueres, el Castell de Peralada, la Mina Canta de la Vajol i el Mas Descals de Darnius.




Juntament amb el Tresor Artístic Nacional hi havia, també, peces artístiques requisades a famílies nobles com les del Palau de Líria, de l'església i de particulars.


Sr.Bernal secretari de l'Associació li fa entrega d'una placa al Sr.Martinez en agraïment a la seva col·laboració


El llibre explica diferents vicissituds ocorregudes en el trasllat; de la distribució de les obres d'art a diferents punts estratègics de la comarca, on varen romandre des del març de 1938 fins el febrer de 1939; de la sortida cap a Suïssa del gruix del Tresor, però sobretot fa referència a la gran quantitat de peces que trobà l'exèrcit franquista i a la tasca de devolució als seus propietaris, gràcies als documents preservats a l'Institut Ramon Muntaner.
Una història probablement poc coneguda per molts empordanesos.

L'enhorabona a tots!!!
Inés Padrosa Gorgot


Sr. Martinez, Sra. Marta Felip, Alcaldessa de Figueres, Sr. Herrera
Fotos: MARTÍ DACOSTA

Sr. Martinez signant en el llibre de l'Associació
Foto Marisa Puente


Sr. Herrera i familia
Sra. Inés Padrosa i Sra. Ana Velaz



Srs. Viudez, Sra. Marta Felip, Sr. Torres
L'alcaldessa de Figueres amb el matrimoni Torres
Sr. Velaz, Sra. Puente, Sr. Alcaldessa i Sr. Torres
Sr. fermín Lee, Sra. Marisa, Sra. Alcaldessa, Sr. Herrera i Sra. Leticia de Lee










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada