L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dimarts, 11 de febrer del 2014

MARXEM D'EXCURSIÓ CULTURAL AMB L'ARTISTA "DANIEL LLEIXÀ"

Amb un  esplèndid dia acompanyat de ametllers i mimoses florides i el Canigó nevat  66 amics i familiars de l'Associació Amics del Castell de Sant Ferran han fet la 4ª excursió cultural de la mà d'un artista-pintor.




Aquest any hem visitat l'obra de l'artista Daniel Lleixà, artista barceloní resident a Empordà, Tonyà, des de fa molts anys.. Podem dir que es un empordanès mes.
La visita va començar a la botiga Emiliana del carrer Moreria de Figueres on va explicar el mural que va fer amb motiu de la inauguració de la botiga,














 

desprès vam fer parada a l'escultura "El dia i la nit" ubicada al final del carre Nou.




 continuan a l'Ajuntament de Vilamalla on van ser rebuts per l'Alcalde Carles Àlvarez y en on  va explicar el detalls de la pintura i escultura que hi ha dintre de la Casa Consistorial titulada "La Rosa del Vents" 


Sr. Älvarez, Alcalde de Vilamalla, Sr. Herrera, Sr. Lleixà



acabant al seu estudi de Tonyà on es va fer un recorregut per tota la seva obra artística, i una lliçó magistral de pintura


Ens va acompanyar l'alcalde de Garrigàs, on està ubicat l'estudi del pintor, Josep Masoliver.

Sr.Herrera i Sr. Masoliver, Alcalde de Garrigàs






Després i acompanyat del historiador i arqueòleg Quim Tremoleda vam visitar acompanyat de l'Alcalde Àngel Posas el monestir benedictí de Sant Miquel de Fluvià del s. XI i les excavacions arqueològiques que se estan portant a terme per descobrir l'antic claustre desaparegut.








Sr. Sala, Sr. Bernal, Sr. Herrera, Sr. Lleixà, Sr. Posas Alcalde de S.Miquel Fluvià, Sr. Tremoleda


El dinar al Hotel Travé



Sr.Herrera, Sr. i Sra. Lleixà, Sra. Màs, Sr. Sala

Tant el pintor com l'historiador van rebre un record de l'Associació.





Per la tarda van completar el dia visitant els estudis "MUSIC LAN" d'Avinyonet de Puigventós on van ser rebuts per la família Trayter, Joan i l'Adela que ens van descobrir aquesta meravella d'estudis de gravació reconeguts mundialment.
Srs. Trayter i Sr. Herrera

Sra. Adela

Intercanvi de llibres



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada