L'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran esta oberta a tot tipus de persones a les quals els hi agradi el castell i vulguin vetllar per la seva conservació i bon ús.

Entre els objectius dels Amics del Castell destaquem la voluntat d'obrir el Castell de Sant Ferran a la ciutat de Figueres, per a que aquesta fortalesa, catalogada com a Monument Històric, pugui fer servei a la ciutat.

En aquest blog trobareu un resum dels actes que organitzem des dels Amics del Castell i altres actes que es realitzen al Castell, de vegades també amb la nostra col.laboració, així com notícies relacionades.

BENVINGUTS AL BLOC DELS AMICS DEL CASTELL DE SANT FERRAN

dijous, 7 de febrer del 2013

EL PUNT 7 DE FEBRER

Figueres reclama el control del castell de Sant Ferran

Tots els grups, menys el PP i la CUP, aproven una moció perquè l'Ajuntament decideixi

El PP hi vota en contra perquè li falta documentació i la CUP s'absté, reclama anar més enllà i sortir del consorci

Tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Figueres, excepte el PP i la CUP, van votar ahir a favor d'una moció en què el consistori reclama el control del castell de Sant Ferran, després que els representants del Ministeri de Defensa al consorci que gestiona la fortalesa hagin impedit que s'hi celebri la segona edició del festival del circ. L'objectiu de la moció és que el castell sigui “útil” i “a disposició de la ciutat”.
El PP hi va votar en contra al·legant que li falta documentació. La portaveu, Maria Àngels Olmedo, va dir que “hi ha coses que no lliguen”. Per la seva banda, el regidor de la CUP, Joan Font, es va abstenir perquè reclama fer un pas més i abandonar directament el consorci. Font diu que els militars no voldran perdre poder. L'alcaldessa, Marta Felip (CiU), va respondre-li que cal intentar-ho i que vol esgotar totes les vies, tot i que va admetre que potser peca d'“ingènua”, va dir. Tant Font com també Mireia Mata, d'ERC, confien que quan Catalunya sigui independent la gestió del castell serà de Figueres. Pere Casellas (PSC) va demanar que sigui el Ministeri de Defensa qui doni explicacions.
La moció aprovada vol “reforçar” el paper de l'Ajuntament en la presa de decisions i demana un canvi d'estatuts del consorci. En la mateixa modificació el consistori reclama que la presidència de la comissió permanent sigui rotatòria per poder tenir el vot de qualitat quan toqui a l'Ajuntament. La moció reclama al govern espanyol que “determini les responsabilitats” al consorci i que destitueixi càrrecs.
La polèmica pel trasllat del festival del circ ha reactivat una antiga reivindicació a la ciutat per fer-se seva la fortalesa, una petició que han fet tant la societat civil com diverses formacions polítiques. El moment àlgid d'aquesta lluita va arribar el 2011, quan la CUP va provocar que es fes un debat públic en què va quedar clar que una part dels figuerencs rebutgen els usos militars del castell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada